» Redigeringsguide - Att börja

När man börjar redigera är det ju bra att ha ett redigeringsprogram. Men hur vet man vilket som är bra eller ej? Jag ska ge några tips :D
 
* Gimp: Gimp är ett bra och enkelt program, som dessutom är gratis att använda. Det finns många användbara funktioner och effekter så som, linsöverstrålning, smeta (basic verktyg meneh) och skalningsverktyg. Nackdelen är att man inte kan koppla lager i Gimp (jag har i varje fall inte hittat det), och det skulle vara en väldigt användbar sak, eftersom man inte kan smeta för mycket för att det man har på lagret blir transparent.
 
* Photoshop: Photoshop har jag ingen erfarenhet av, men jag har sett lite hur det fungerar. Det är nog ungefär samma funktioner som i Gimp, fast det finns fler i Photoshop. Jag skulle tro att det har alla funktioner man behöver egentligen. Jag har hört att det finns olika versioner av Photoshop, Elements och Cs. Photoshop Elements ska vara lättare har jag för mig. Den enda nackdelen med Photoshop är att det kostar, men jag måste säga att man får mycket för pengarna ^^
 
Sen finns det ju såklart fler program (t ex Paint Tool Sai (tror jag)) men dessa två är de jag känner till bäst :) Har ni några frågor om detta ämnet så är det bara att ställa dem, jag svarar så gott jag kan!
Exempel på redigering gjord i Gimp


Tuva Skyfall
20 December, 2014 - 16:12 / BLOGG: http://skrivartuva.blogg.se

Det där med att koppla lager i gimp - jag brukar trycka på den grå mapp-liknande grejen i rutan med lagrena osv. Sen flyttar man bara lagrena till den och det blir en "lagergrupp".
Jag vet inte om jag kopplar lagrena egentligen, men något måste jag ju göra iaf x)

Svar: Jag har själv provat lägga lagren i en lagergrupp, men det blir liksom inte samma effekt som när man kopplar lagren... Jag tror att lagergrupperna är mer för att man ska kunna hålla koll på sina lager eller nåt i den stilen. Nu har jag ingen aning så jag kan ju vara helt ute och cyklar, men det är vad jag tror iaf x)
Moa Ponyforest


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo