» Redigeringguide - Lineart

Genom guiden kommer jag använda Gimp 2.8
__________________________________________________________________________________________
 
Om man nu vill prova den tekniken jag håller på med när jag redigerar, måste man ha en lineart. En lineart är själva konturen som man sedan klistrar in bilder bakom. Antingen kan man göra en egen lineart, eller använda en "free to use" (vet inte vad jag ska kalla den xD), alltså en lineart som någon annan har gjort, som man får använda.
Men om du nu ska göra en egen lineart, kan det vara bra och veta hur man kan göra ^^ Så här brukar mina linearts se ut, steg för steg.
 
1. Så här ser min första lineart ut. Jag målar med en rund och hård pensel som är 15px stor. Jag börjar med att måla cirklar (snarare ovaler) för att markera ut knä, ganasch osv. Sedan målar jag konturer från cirkel till cirkel, tills det formar en häst.
 
2. Så här ser lineart nummer 2 ut. Jag har dragit ned opaciteten på linearten ovan, och gjort ett nytt lager uppepå. Där målar jag med samma pensel fast 10px istället. Jag målar lite noggrannare denna gång, så att formen av en häst kommer fram tydligare. Jag har inte målat de stora cirklarna, eftersom de inte behövs längre.
 
3. Så här ser lienart nummer 3 ut. Återigen har jag dragit ner opaciteten på lagret ovan och skapat ett nytt lager uppepå. Jag döljer även den första linearten så att den inte syns. Här målar jag med samma pensel som förut, fast storleken 5px. Nu märker jag ut vart saker ska sitta, t ex ögat, näsborren.  Jag gör hovarna tydligare, och tar bort cirklarna på benen.
 
4. Så här ser lineart nummer 4 ut. Detta är den färdiga linearten. Jag använder återigen samma pensel fast nu är den bara 2px stor. Här gör jag de ändringar som behövs, eftersom att det är mycket lättare med tunnare streck. Jag har t ex gjort mulen mindre och gjort det vänstra bakbenet kortare. Som ni ser så har jag målat till mycket streck som jag sedan har hjälp av när jag skuggar. Den slutgiltiga linearten ska enligt mig vara prydlig och noggrant gjort, utan massa streck åt alla håll och kanter. Man ska tydligt kunna se vart man ska skugga.
 
 
Bli absolut inte avskräckta eller ledsna bara för att eran lineart ser ut som den första linearten, fortsätt bara att jobba med den på många lager tills ni blir nöjda!Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo